DIM4 assisteert bij de selectie van de productconfigurator bij MHB.

MHB heeft in eerste instantie DIM4 eigenlijk ingeschakeld om te assisteren bij de selectie van een 3D CAD systeem in combinatie van een PDM systeem.

lees meer
DIM4 begeleidt Bredenoord bij de selectie en implementatie van PDM.

Met de wens om LEAN en (dus) modulair te gaan werken, werd de behoefte aan Product Datamanagement bij Bredenoord steeds groter. DIM4 heeft meegeholpen aan een succesvol project.

lees meer
DIM4 ondersteunt Nooteboom bij implementatie van 3D CAD, PDM en sales- en productconfiguratie.
Koninklijke Nooteboom Trailers uit Wijchen heeft DIM4 ingeschakeld om een ingrijpende verandering in het verkoop- en ontwerp proces van de meer gestandaardiseerde trailertypes te begeleiden
lees meer
> 60% DLT reductie door 3D CAD en PDM
DIM4 is ingeschakeld om de overstap naar 3D CAD te begeleiden. Maar de echte tijdswinst bleek met de toepassing van PDM te bereiken.
lees meer   |   Download Case-study
Tijdsbesparing en hoger rendement voor Geelen Counterflow

Na de eerste analyse bleek dat voor Geelen Counterflow de grootste winsten juist te behalen zijn in het toepassen van PDM in plaats van 3D-CAD zoals men aanvankelijk dacht. 

lees meer
Eerst de processen in kaart, dan de gereedschappen.
De projectmatige en gefaseerde aanpak van DIM4 heeft Kiremko stapsgewijs van oriëntatie naar implementatie gebracht waarbij eerst naar de behoefte van de eigen organisatie is gekeken en vervolgens pas naar de technologie.
lees meer   |   Download Case-study
DIM4 adviseert Metaflex aangaande PDM, ERP, en PCF

Bij de orientatie op een nieuw ERP pakket wilde Metaflex Isosystems BV weten welke consequenties dit had voor haar overige bedrijfsapplicaties waaronder PDM en PCF.

lees meer
DIM4 Begeleidt VMI bij de overstap naar een 3D-ontwerpomgeving.
DIM4 heeft VMI begeleidt bij de overstap naar de 3D ontwerp omgeving in een complexe internationale omgeving waarbij meerdere vestigingen op een lijn gebracht dienden te worden.
lees meer   |   Download Case-study
DIM4 adviseert DaimlerChrysler bij de keuze voor een 3D-ontwerpomgeving
DIM4 heeft ons bij de keuze voor een 3D CAD/CAE oplossing een aantal zaken aangereikt waar wij in eerste instantie niet aan gedacht hadden maar die toch wel van invloed zijn geweest op de uiteindelijke keuze.
lees meer   |   Download Case-study
3D-CAD bij Somers

DIM4 heeft ons geholpen om de juiste keuze te maken ten aanzien van ons 3D-CAD systeem. Hierbij is de nadruk komen te liggen op de koppeling met ons ERP systeem. Het uiteindelijke contract heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad maar we zijn ervan overtuigd met de huidige keuze een succesvolle implementatie tegemoet te zullen gaan zien.

lees meer
DIM4 ondersteunt Wemo bij de migratie naar een nieuwe 3D-CAD en PDM omgeving
DIM4 heeft Wemo geholpen bij de migratie om van een volledig geintegreerde 2D-CAD / PDM omgeving te migreren naar een volledig nieuwe 3D-CAD / PDM omgeving.
lees meer   |   Download Case-study
PDM als oplossing voor een degelijk proces

Tech-Nikkels is een jong en ambitieus ingenieursbureau dat voor haar klanten niet alleen ontwerpopdrachten uitvoert maar tevens complete projecten realiseert. Ik ben ervan overtuigd dat het welslagen van een project van meer afhankelijk is dan alleen de capaciteiten van de individuele personen.

lees meer
Vervanging 3D CAD pakket bij Thule
Bij Thule Towing Systems (voorheen Brink Trekhaken) werd het bestaande 3D CAD pakket steeds meer een bottleneck, welke niet meer voldeed. Samen met DIM4 heeft men een nieuw pakket geselecteerd en bewust gefaseerd geimplementeerd.
lees meer
Conversie 2D naar 3D
DIM4 verzorgt voor ons de conversie van ons oude, maar nog steeds actuele, tekeningenbestand.
lees meer
Nederland gaat Digitaal (Subsidie)
In het kader van het landelijk project "Nederland gaat Digitaal" heeft Syntens DIM4 BV aangewezen als kennisleverancier.
lees meer
DIM4 ondersteunt Machinefabriek PAVRO bij keuze 3D-CAD/CAM
Dankzij de praktische en pragmatische no-nonsense benadering van DIM4 hebben wij op basis van informatie uit onze eigen organisatie binnen een maand een keuze kunnen maken voor de 3D CAD/CAM omgeving.
lees meer
DIM4 en Syntens helpen Wijbenga bij het stroomlijnen van de engineeringactiviteiten
DIM4 heeft in nauwe samenwerking met Syntens innovatienetwerk Wijbenga in zeer korte tijd voorzien van praktische informatie waardoor zij nu over een 3D CAD systeem beschikt die aan haar eisen op de korte maar ook lange termijn voldoet.
lees meer
Productconfigurator & PDM implementatie
Doelstellingen gerealiseerd door de inzet van een ervaren multidisciplinair team
lees meer
Toegang tot waardevolle expertise
Door met enige regelmaat te investeren in de diensten van DIM4 halen wij als klein bedrijf expertise van veel grotere organisaties in huis.
lees meer
3D CAD selectie
Wij hebben DIM4 ingeschakeld toen steeds duidelijker werd dat onze engineering door de snelle groei van ons bedrijf een bottleneck dreigde te worden.
lees meer